På en efterskole er det muligt at kombinere dine interesser med undervisning

Har du, dit barn eller bare en du kender i lang tid overvejet, om efterskole måske kunne være det rette? Der findes mange forskellige former for uddannelser, som både er med til at give nogle gode færdigheder til et fremtidigt job, men som også er med til at forme en som person, og her må man altså sige, at efterskole er den perfekte blanding af de to.

På efterskolen har man nemlig mulighed for at kombinere de interesser man har med undervisning, og derudover så bor man jo også på skolen og er derfor også tvunget til at indgå i et meget intenst, men helt fantastisk fællesskab.

Ikke lige så mange boglige fag

Selvom at efterskole selvfølgelig også er en uddannelse, så er der typisk ikke lige så mange boglige fag, som man vil møde på de fleste andre uddannelser – eksempelvis almindelige 9. klasse eller gymnasiet.

Det er nemlig fordi at rigtig mange vælger efterskole som en slags ekstra-år, er altså placeret i 10. klasse. Her vil det typisk være et krav, at man har dansk, engelsk og matematik, men derudover er der faktisk ret meget op til den enkelte at finde ud af, hvad skemaet ellers skal bestå af, og det er altså ret fedt.

Sammensæt dit helt eget skema

Det, der nemlig er så fedt ved de fleste efterskoler, er, at man har mulighed for at sammensætte sit helt eget skema, hvor man mere eller mindre selv har valgt alle de fag, som man har.

På nogle efterskoler er der linjer at vælge imellem, og andre gange er der bare en masse forskellige valgfag. Uanset hvilken type efterskole du vælger, vil det dog være muligt at skabe den perfekte kombination af boglig undervisning og gode valgfag, som kan give dig nogle andre, men lige så brugbare kompetencer til fremtiden.

Der er efterskoler for alle slags interesser

Noget, som man også skal vide om efterskole, er, at der faktisk helt sikkert vil være noget for enhver smag. Man hører måske meget om sportsefterskolerne, fordi der er mange af dem, og fordi der derfor også er rigtig mange, der går på dem, men der er altså også efterskoler, som specialiserer sig i helt andre ting.

Man kan eksempelvis finde en efterskole med danselinje, hvis man går meget op i dans. Så kan man også finde efterskole, hvor det er muligt at medbringe sin hest, hvor der måske er en gastronomilinje eller noget helt tredje. Uanset hvad man interesserer sig for, skal det i hvert fald nok være muligt at finde en efterskole, der giver mening i forhold til det.