Sådan skal du forholde dig, hvis dit barn har svært ved at følge med i skolen

Der kan være mange grunde til, at dit barn har det svært i skolen. Det kan være, at det ikke er interesseret i de fag, det studerer, eller det kan være, at det synes, at arbejdet er for udfordrende. Uanset hvad årsagen er, er det vigtigt at finde ud af, hvad der er årsag til problemet, og derefter tage skridt til at hjælpe dit barn med at overvinde sine vanskeligheder.

Tal med læreren

En af de første ting, du bør gøre, er at tale med dit barns lærer. De vil kunne fortælle dig, hvordan dit barn klarer sig fagligt, og om der er områder, hvor det har brug for forbedringer. Hvis der er specifikke fag, som dit barn har problemer med, kan læreren måske foreslå nogle ressourcer, der kan hjælpe det. De kan også fortælle, hvad der eventuelt kan være årsagen.

Find frem til problematikken

Når det kommer til dit barns besvær med skolen, behøver det nødvendigvis ikke at være fordi barnet ikke kan lide de enkelte fag. Der kan være flere faktorer der spiller ind. Hvis de føler sig stressede eller ængstelige over skolearbejdet eller deres relationer til deres kammerater, kan det ligeledes påvirke deres evne til at klare sig godt i klassen.

Der kan også være tale om et mere specifikt indlæringsproblem som f.eks. ADHD eller ordblindhed. Det er vigtigt at få en diagnose fra en professionel, hvis du tror, at det kan være tilfældet. Når du ved, hvad problemet er, vil det være lettere at finde måder at hjælpe dit barn med at overvinde det på.

Få hjælp fra fagfolk

Hvis du er usikker på, hvad du skal gøre, eller hvor du skal henvende dig, er der mange fagfolk, der kan hjælpe dig. En børnekonsulent kan hjælpe dit barn med at finde løsninger til problematikken og give dig og dit barn de nødvendige redskaber, så barnet bedre kan takle skolen.

Implementering af forskellige ressourcer, som f.eks. lektiehjælp og ekstraundervisning i kombination med motion, sund ernæring og masser af søvn kan hjælpe dit barn. Alt dette kan have stor betydning for deres evne til at fokusere i skolen, føle sig bedre følelsesmæssigt og præstere bedre fagligt. Et andet tiltag kan også være yoga. Børneyoga er en god måde at hjælpe børn med at slappe af og få det bedre følelsesmæssigt. Det kan også hjælpe dem med at fokusere og koncentrere sig.

Husk samtidig at støtte dit barn og husk den positive indstilling. De har brug for at vide, at du tror på dem og er der for at hjælpe dem.