Vi kan ikke klare alt alene

Vi mennesker er ikke beregnet til at være alene. Vi er flokdyr, og vi trives i selskab med andre. Det betyder selvfølgelig ikke, at vi ikke også har godt af at være alene fra tid til anden, men når vi har familie og venner omkring os, vil mange udfordringer og kriser virke nemmere at overkomme. At være en del af en familie er på mange måder trygt og dejligt, for ofte kan den enes bekymringer og problemer deles af den anden. På den måde virker problemerne mindre og lettere at fikse. Det samme gælder i forhold til forskellige slags misbrug, og som misbruger kan det hjælpe rigtig meget at vide, at man har et støttende bagland.

Når misbrug rammer familien

Et misbrug kan se ud på mange forskellige måder, og netop derfor kan det også være svært at genkende misbruget. I begyndelsen holder en misbruger nemlig ofte sig forbrug hemmeligt, og så kan det desværre ende med, at det er for sent at gribe ind inden afhængigheden indtræffer. De fleste mennesker med misbrug er afhængige af alkohol, men der er blandt andet også mange hashmisbrugere og medicinmisbrugere. Derudover findes der også såkaldte blandingsmisbrugere, som misbruger flere stoffer på samme tid, og netop her kan det være svært at finde en løsning. Er man del af en familie, kan sådan noget for alvor påvirke børnene, som ikke kan forstå situationen fuldt ud, og derfor gør sig en masse tanker omkring situationen. Det kan have konsekvenser for deres skole og uddannelse, og samtidig kan det hos nogle føre til mentale udfordringer.

Sådan kan man få hjælp

Men som en del af en familie er man heldigvis aldrig alene, og derfor er det også en fordel for misbrugere, der har en støttende familie og nogle gode venner. På den måde kan man nemlig dele sine bekymringer og udfordringer med misbruget. Men det er også vigtigt at vide, hvornår man bør opsøge professionel misbrugsbehandling, da en familie ikke kan fikse alle problemer selv. Der findes mange forskellige former for misbrugsbehandling, men en af de mest kendte er nok den såkaldte Minnesotabehandling. Forskellige dagtilbud, terapisamtaler, tilbud som Anonyme Alkoholikere, coaching og akupunktur kan være med til at overvinde misbruget. Læs mere her om misbrugsbehandling, så også du kan få det bedre. Det er ikke blot vigtigt for dig som misbruger, men også for hele din families bedste. For vi kan ikke klare alt alene, og sådan bør det heller ikke være.