Vil du gerne leve af at investere?

Hvis du synes, at aktier og investeringer er rigtig spændende, har du måske drømt om at leve af at investere. Det kan du sådan set også godt. Men det kræver en del af dig. En måde, hvorpå du kan leve af investeringer, er ved at blive daytrader. Det er en investeringsmetode, som er blevet mere og mere populær de seneste år, hvor det også er blevet nemmere at investere.

Du kan læse meget mere om ulemperne og fordelene ved daytrading her.

Hvad er daytrading?

Begrebet daytrading dækker over en investeringsmetode, hvor der handles kortsigtet med værdipapirer. I nogle tilfælde handles der meget kortsigtet. Faktisk helt ned i sekunder. Som navnet også antyder, varer handlen sjældent mere end én dag.

Til sammenligning findes der også obligationer, som du kan investere i. Dem vil du ofte eje i en lang årrække.

Investeringsmetoden forudsætter en høj risikoprofil

Når du daytrader, er tempoet meget højt. Det medfører automatisk også, at investeringsformen har en høj risiko behæftet. Det betyder derfor, at metoden kun egner sig til dig, der har en høj risikoprofil. Når du daytrader, har du mulighed for at opnå en stor gevinst gennem dine investeringer. Men du har ligesådan også en stor risiko for at miste en masse penge på kort tid.

Det er muligt at leve af daytrading

Hvis du gerne vil leve af investeringer, er det muligt at leve af denne investeringsmetode. På den måde bliver aktiehandel din primære indtægtskilde, hvor det for mange andre er en sekundær indtægtskilde.

Dog skal du være grundigt forberedt, hvis du gerne vil være en succesfuld daytrader. Det kræver nemlig, at du fuldstændig forstår konceptet. Du skal også foretage en grundig research af de virksomheder, som du gerne vil investere i. Derudover skal du også have en gennemtænkt investeringsstrategi, som du kan eksekvere.

Men mest af alt skal du have den rette personlighed for at blive en succesfuld daytrader. Investeringsmetoden kræver nemlig meget af dig som person. Det er vigtigt, at du ikke taber hovedet, når du investerer. Du skal kunne bevare overblikket. Det er også næsten uundgåeligt, at du på et tidspunkt vil opleve et stort økonomisk tab. Det skal du også kunne håndtere både psykisk og selvfølgelig økonomisk.

Hvis du gerne vil være daytrader

Hvis du gerne vil være daytrader, skal du starte med at dygtiggøre dig inden for investeringsformen. Du skal læse en masse bøger og opsøge al viden om emnet. Du kan ikke sjuske dig frem til gode resultater.

På et mere lavpraktisk niveau skal du også researche dine udvalgte virksomheder grundigt. Det er i øvrigt nødvendigt ligegyldigt, hvilken investeringsform du vælger. Du bør altid kun investere i virksomheder, som du har et stort kendskab til. Daytrader eller ej.

På din handelsplatform bør du også indsætte en såkaldt ”Stop loss”. På den måde kan du nemlig begrænse et eventuelt tab, så du ikke mister for mange penge.